Libanon Update

Google
 
Web libanon-update.blogspot.com

Overzicht van de gebeurtenissen in Libanon nadat Hezbollah twee Israëlische soldaten gevangen heeft genomen.

dinsdag, juli 18, 2006

De straaljagers die we gisteren hoorden hebben een militaire basis aangevallen in Byblos Wel even schrikken omdat we daar gisteren nog waren. Op zich hadden we geen gevaar gelopen omdat de basis redelijk ver van de supermarkten ligt, maar toch. Het brengt de oorlog dichterbij, voor zover dat nog mogelijk is. En gek genoeg: ja. Het kan klaarblijkelijk nog een stuk dichterbij komen.

Voor het eerst sinds het uitbreken van de “Juli-Oorlog” weer aan het werk gegaan. Thuis weliswaar, maar goed om je gedachten te verzetten. Weer even terug in je oude leven en dat voelt erg goed. Focussen op proposals en reports in plaats van op het laatste nieuws. Nu maar hopen dat de elektriciteit nog een tijdje duurt. Die valt vaak weg rond een uur een twaalf, en dan is het weer terug naar het luisteren naar overvliegende straaljagers.

Ook contact gehad met mijn directe collega’s. Allen zijn OK en op veilige plaatsen. Het kantoor is open, maar vrijwel niemand durft het aan om er naar toe te gaan, ook al omdat de benzine schaars begint te worden.