Libanon Update

Google
 
Web libanon-update.blogspot.com

Overzicht van de gebeurtenissen in Libanon nadat Hezbollah twee Israëlische soldaten gevangen heeft genomen.

woensdag, juli 19, 2006

Perfect land, dat Nederland

Zojuist op het Radio 1 Journaal geweest om kort wat te vertellen over de situatie in Libanon. Ze bellen je op en dan wordt je in de “uitzending geschakeld”, wat wil zeggen dat je de presentator al kunt horen…en zij jou waarschijnlijk ook, dus vooral niet kuchen. Terwijl je je staat voor te bereiden op de oorlog in Libanon hoor je het onderwerp dat ze voorafgaand aan Libanon behandelen: de Wandelvierdaagse. Wat een gezegend land is Nederland toch met dergelijk openingsnieuws!

Dit klinkt ironisch, maar dat is het vreemd genoeg niet. Kijkend vanuit hier naar Nederland, door de vallende bommen door, zie je een land dat gewoonweg af is. Wat kun je daar nog doen als politicus? Er was ooit iemand die zij (wie?) dat in Nederland de discussie zich altijd achter de komma afspeelt: moet de inflatiecorrectie 2,4 of 2,5% bedragen, dat niveau. Het gaat vrijwel nooit over vóór de komma. En dat is heerlijk saai, betrouwbaar en degelijk. Om jaloers op te zijn…en dat ben ik momenteel ook.

De stroom is inmiddels weer uitgevallen dus mijn laptop houdt er spoedig mee op. Ik heb een state-of-the-art Toshiba Qosmio G20 met wide-screen, Tru-Brite enzovoort enzovoort. Prachtige machine, perfecte schermkwaliteit…maar de batterijen zijn binnen het uur op, ook als je zoals nu, het scherm op zijn vrijwel laagste helderheid zet.

De laptop is “future ready” zoals dat zo mooi heet. Helaas kent onze toekomst nog steeds oorlogen.

2 Comments:

Anonymous Anoniem schreef...

Heb je helaas niet kunnen horen hier.
Wij zaten ook zonder stroom. Hadden een barrage van rakketten om 13:00 locale tijd, om 15:00 and nu om 16:55 weer. Zeventig rakketten afgevuurd door Hezbollah. De kids zitten nog in the schuilkelder, maar ik moest even browsen om de schade op te nemen.
Hezbollah heeft ook zelfmoordcommandos opgeroepen, maar gelukkig hebben ze die kunnen onderscheppen in het Centrum van Israel. Vooral nu een millioen mensen van het Noorden gevlucht zijn naar het Centrum, waaronder veel kinderen. Het is grote vakantie, smoorheet, niks te doen nu zwembaden, zomerkampen en winkelcentra gesloten zijn. Houd dan maar eens 4 kinderen bezig in een smoorhete schuilkelder.
Anyway, gelukkig zijn we allemaal
weer veilig erdoor gekomen. Bij de laatsle rakket-aanslag zijn doden gevallen, inclusief kinderen.

19 juli, 2006 17:15  
Blogger ramens schreef...

Hallo Riemer,

Bij de Vierdaagse zijn twee doden gevallen (lijkt een grap, maar is het niet), dat is wsl. de reden dat het de opener was.
Voor twee Nederlandse wandeldoden moeten alle Libanese doden even aan de kant, dat is een beetje cynisch de bottom line...

20 juli, 2006 18:12  

Een reactie posten

<< Home