Libanon Update

Google
 
Web libanon-update.blogspot.com

Overzicht van de gebeurtenissen in Libanon nadat Hezbollah twee Israëlische soldaten gevangen heeft genomen.

dinsdag, februari 13, 2007

Twee bussen ontploft

Vanochtend zijn twee bussen vlak na elkaar ontploft. Tenminste 3 mensen zijn daarbij om het leven gekomen. Eerdere berichten spraken van 12 dodelijke slachtoffers.

Onduidelijk is of het om zelfmoordaanslagen gaat of dat het van afstand ontplofte bommen betrof.

Later meer

Update: het ging zeker niet om zelfmoordenaars. Men vermoedt nu dat de bommen op afstand zijn ontplofd. De eerste bus ontplofte toen het in bereik van de afstandbediening kwam, de tweede bus ontplofte even later toen deze ook dicht genoeg genaderd zou zijn. Elke bus is opgeblazen met naar schatting anderhalf tot twee kilo springstof.

De aanslag vond plaats pal naast het huis van de achteroom van Brigitte. Zijn zoon moest naar het ziekenhuis met ernstige wonden aan zijn been. Even was er angst voor amptutatie, maar gelukkig konden de doktoren dit voorkomen. Herstel zal nog geruime tijd gaan duren.

1 Comments:

Anonymous Anoniem schreef...

Er moet een nieuwe burgeroorlog worden voorkomen, dus een Mekka-stop-akkoord! Jammer dat praten bij ophitsing en zaaien van dood en verderf zo weinig uithaalt.
Vreselijk weer al die doden... en zo zinloos. Inderdaad, hartverscheurend.
Maar complottheorieën en verontwaardiging kunnen weer uit de kast. Het volgt elkaar alleen wel erg snel op nu, amper afkoelingstijd.

Niettemin, beterschap gewenst voor Brigitte. Jij bent kennelijk weer beter genoeg om deadlines te halen. Gelukt hoop ik.
Ivm in de stress schieten: er worden meer kalmeringsmiddelen geslikt dan antibiotica en paracetamol. Kan me iets bij voorstellen met zo'n voorgeschiedenis, die maar niet ophoudt, die maar niet ophoudt, die maar.....
maar ik stop maar. Ik wordt er te beroerd van.
Sterkte!

13 februari, 2007 15:17  

Een reactie posten

<< Home