Libanon Update

Google
 
Web libanon-update.blogspot.com

Overzicht van de gebeurtenissen in Libanon nadat Hezbollah twee Israëlische soldaten gevangen heeft genomen.

maandag, december 04, 2006

Tijd voor wat foto's

Vandaag maar eens wat foto's ter illustratie van de recente gebeurtenissen.

Om te beginnen met een foto van een verbrande poster van Michel Aoun die over de centrale weg in Ashrafieh was gespannen. Dit is opmerkelijk omdat ondanks dat soms de emoties in Libanon hoog oplopen men meestal veel respect toont voor elkaars vlaggen en posters. Het is voor mij de eerste keer dat je zo duidelijk een vernielde vlag/poster ziet. Wat ook opvalt is dat deze verbrande vlag hier nu al ruim een week hangt en niemand die het opruimt of vervangt door een nieuwe vlag.

Een inmiddels bekend beeld in Beiroet: tanks op de hoeken van de straten. Blijft vreemd en beangstigend voor mezelf, maar Libanezen vinden het geruststellend om te weten dat het leger de wacht houdt.

Hieronder het tentenkamp in het centrum van Beiroet. Het lijkt elke dag wel groter te worden. Op de achtergrond zie je de moskee die is gebouwd door de vermoorde Rafiq Hariri. Ironisch om te zien dat het tentenkamp vlak naast deze moskee staat; veel Libanezen vermoeden dat het tentenkamp is opgericht om te voorkomen dat het VN Tribunaal van start kan om de schuldigen aan deze moord te berechten.


En nog meer tenten. Op de achtergrond zie je trouwens het hoofdkantoor van de VN in Libanon dat nu wordt omgeven door tenten.


Hezbollah beveiliging bewaakt de toegang tot het tentenkamp. Sinoria heeft al opgeroepen dat het tentenkamp niet een 'staat in een staat' moet worden, maar daar lijkt het inmiddels al behoorlijk op.


Tot slot een foto van de zwaarbewaakte toegangsweg naar de ambtswoning van premier Siniora. Deze kant is nog open, de andere kant van de weg is inmiddels afgesloten door het tentenkamp. Je vraagt je af hoe moeilijk het is voor een gemotiveerde Hezbollah volgeling om met een flinke nijptang het hek open te knippen. Voor mensen die af en toe even komen buurten in Israël, moet dat niet zo lastig zijn, maar goed.

2 Comments:

Anonymous Anoniem schreef...

Alhoewel de situatie natuurlijk niet geruststellend is, heb ik met de jaren de aanwezigheid van Libanese militairen toch als geruststellend leren ervaren. Ik betrapte mezelf er eens op, dat ik schrok van een politieagent omdat het geen militair was... Een verbrande poster van Aoun is in alle gevallen een nieuwigheid, want die hingen er twee jaar geleden nog niet.

04 december, 2006 14:10  
Blogger Sietske schreef...

Nou, die is goed, staan we allebei voor de Sint, herkennen we elkaar niet!

04 december, 2006 19:10  

Een reactie posten

<< Home