Libanon Update

Google
 
Web libanon-update.blogspot.com

Overzicht van de gebeurtenissen in Libanon nadat Hezbollah twee Israëlische soldaten gevangen heeft genomen.

zaterdag, juli 29, 2006

Foto's bij Harald's blog

Bij deze even wat foto's ter illustratie van de blog van Harald Doornbos met daarop de prachtige kustweg van Tyrus naar Naqoura, het zuidelijkste punt van Libanon. Ook een foto van een typisch zuid-Libanees dorpje en een foto van de Unifil kapper in Naqoura, waar het hoofdkantoor van de Unifil is gevestigd.


Het mooiste stuk kustweg van Libanon. Helaas vertekenen foto's vaak de diepte, maar het gaat steil beneden naar de Middellandse Zee. Erg mooi en helemaal verlaten normaal gesproken.Harald, als je nog naar de kapper moet!


Overal in Zuid-Libanon zie je dergelijke billboards met daarop de heldendaden van het verzet. Dit is niet ironisch bedoeld: Hezbollah werd en wordt door veel Libanezen gezien als het officiële verzet tegen Israël en hun verzetsdaden worden met veel respect besproken.

Tot slot, een foto van de toegangsweg naar een dorpje in het zuiden. Het kan heel goed Maroun al-Ras zijn, maar dat weet ik helaas niet meer zeker. Opvallend detail is de Israëlische vlag die op de grond is getekend. Het lijkt wel of Saddam Hoessein dit heeft afgekeken toen hij een tapijt met daarop het portret van George Bush in de entree van zijn paleis plaatste.

4 Comments:

Blogger christinA eijkhout schreef...

Ik heb een vraagje, ik lees over de olievervuiling die op t ogenblik plaatsvind(zie beiroetbeltwayblog.
Is dis gesuggereerd, of wordt zoiets op t ogenblik niet als nieuws gebracht?

29 juli, 2006 15:57  
Blogger Riemer Brouwer schreef...

Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

29 juli, 2006 18:39  
Blogger Riemer Brouwer schreef...

Daar wordt wel degelijk over gepraat. Al naar gelang wie er aan het woord is, verschilt het standpunt uiteraard. Zo waren er gisteren Libanese vissers te zien op TV die rauw (!) hun vis opaten om aan te tonen dat het met de vervuiling wel meeviel.

Ze hebben er sowieso al de pee over in dat ze niet kunnen vissen vanwege de zeeblokkade door Israël, dus het nieuws over de olieverontreiniging kwam hun slecht uit.

Zelf zwemmen we al jaren niet meer in de Middellandse Zee, niet veilig genoeg. Zo bleek uit onderzoek vorig jaar dat bepaalde stranden een score hebben van 47.000 (47 duizend!) kolonies van de faecies bacterie terwijl de maximaal toegestane score in Nederland 100 kolonies per 100 ml is.

Andere vervuiling zoals zware metalen werden eerder al eens door Green Peace opgemeten, maar het resultaat was totaal "off-scale": de meter ging niet ver genoeg om de exacte waarde aan te kunnen geven en dat betekende een overstijging van tenminste 1000 maal de geadviseerde maximumwaarde.

Tja, wij blijven lekker dobberen in het chloor-geschoonde zwembad, wel zo veilig.

29 juli, 2006 18:44  
Blogger christinA eijkhout schreef...

Dank je, die oliefoto's zagen er nogal heavy uit, vandaar dat ik vroeg.

29 juli, 2006 20:43  

Een reactie posten

<< Home