Libanon Update

Google
 
Web libanon-update.blogspot.com

Overzicht van de gebeurtenissen in Libanon nadat Hezbollah twee Israëlische soldaten gevangen heeft genomen.

zondag, juli 30, 2006

Geen benzine meer en de prijs van aardappelen

Over 14 dagen zal de benzine in Libanon op zijn, aldus een officiële mededeling van de Minster van Energie. Ga er maar vanuit dat na deze mededeling de benzine nog veel sneller op zal zijn omdat nu iedereen in paniek naar het benzinestation rijdt. Dat is knap lastig omdat we af en toe naar Beiroet toe moeten. Dat zullen we vanaf nu goed moeten gaan plannen. Ook is de verwachting dat de elektriciteit ook wel zal opraken omdat deze met diesel-centrales wordt opgewekt in dit land.

Men rationeert nu al: je kunt maximaal voor zo'n 6 USD benzine kopen per keer. Hiermee krijg je rond de 10 liter.

Laatste update over de prijzen van de aardappelen. Door de herhaaldelijke bombardementen van de Israëliërs op vrachtwagens is de prijs van een kilo aardappelen flink gestegen. De aardappels worden in de Bekaa vallei verbouwd en moeten derhalve over het hele land worden vervoerd. Zo is de prijs in de Bekaa voor een kilo aardappelen ongeveer 20 USD cent, terwijl in Beiroet de kilo nu bijna een hele dollar doet: 5 maal zo veel dus. In Qartaba zitten we er zo ongeveer tussenin met een prijs van 40 cent de kilo.

1 Comments:

Anonymous Anoniem schreef...

Beste Riemer Brouwer

Voor tijdschrift Aktueel (magazine over nieuws, sport, show) ben ik bezig met een verhaal over Nederlanders die in een oorlogsgebied wonen. Graag zou ik met u in contact komen om een aantal vragen te kunnen stellen. Mijn mailadres: m-kuijsters@home.nl

Bedankt

Vriendelijke groeten

Marleen Kuijsters

01 augustus, 2006 10:09  

Een reactie posten

<< Home